RÓLUNK

A Hereditas Hungarica, mint múzeológiai tevékenységeket a civil szférában segítő magánkezdeményezés jött létre évtizedes szakértői, műkedvelői múlttal rendelkező gyűjtői közösség közreműködésével. Megalakulását azon igény hívta életre, mely szerint az állami gyűjteménykezelő intézményeken túl is rugalmasan, helyi igényeknek és lehetőségeknek figyelembevételével a nagyközönség számára elérhetővé tegyük nemzeti értékeinket.

Sajnálatos tapasztalat, hogy oly nagy múltú szülőföldünk több évezredes hagyatékának egy része hol dohos pincékben porosodik, hol magángyűjteményekben féltőn őrződik, de ezáltal nem adja át üzenetét a múltról, mely sokkal inkább hatással van életünkre, jövőnkre, az üzenetet, melyet történelemnek hívunk.

Cégünk segítséget nyújt helytörténeti gyűjtemények létrehozásában, gondozásában. Szerető hozzáértéssel végzünk restaurálást, katalogizálást, hogy értékeink a jövő nemzedékek számára is elérhetőek legyenek. A nagy gonddal összeállított magángyűjtemények a nagyközönség számára is megtekinthető kiállítássá szervezésében is közreműködünk a tervezéstől a szállításon át a prezentálásig. Látványos, informatív installációkkal, szakértői lektorálással segítjük gyűjtemények korszerű, igényes kiállítássá vállását.